keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Quinoa-pestopata


En ehkä koskaan kyllästy hehkuttamaan quinoan mahtavuutta. Quinoa eli kvinoa on ihan huippuaines arkilautasella, sillä proteiinipitoisuutensa vuoksi se pitää nälkää loitolla ja maultaan se on kivasti miedon pähkinäinen. Se sopii moneen paikkaan, valmistuu nopeaa ja toimii sellaisenaankin riisin tilalta. Tässä keittiössä kvinoaa idätetään aika usein, mutta salaattien lisäksi toinen käyttökohde on erilaiset pataruoat. Tällä kertaa kvinoa yhdistyi pestoon ja aurinkokuivattuihin tomaatteihin. Varsin maistuva yhdistelmä! Pestoonhan voi vallan mainiosti hyödyntää myös kotipihan rikkakasvit, ja nokkonen taittuu sekaan oikein hyvin. Halutessasi voit murentaa kvinoa-pestopadan sekaan vielä puoli pakettia maustamatonta tai yrttimarinoitua tofua.

Kvinoa-pestopata

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 sipuli
6 aurinkokuivattua tomaattia (ei öljyyn säilöttyjä)
3 reilua rkl pestoa
musta- ja valkopippuria
1 rkl kookosöljyä
(tofua)

Huuhtele kvinoa huolellisesti lävikössä. Silppua sipuli ja sulata kattilan pohjalla kookosöljy. Pilko aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota sipulia hetki, lisää sitten kvinoa ja kuullota miedolla lämmöllä minuutti pari. Nosta kattila liedeltä, lisää vesi ja laita kattila takaisin liedelle. Keitä kvinoaa noin 5 minuuttia ja lisää sitten ak-tomaatit, keitä vielä kymmenisen minuuttia. Lisää vettä tarpeen mukaan. Nosta kattila liedeltä (, murenna sekaan tofu) ja lisää pesto sekä mausteet. Maista suola, lisää maun mukaan. Tarjoa pääruokana tai lisukkeena.

5 kommenttia:

 1. Minäkin rakastan quinoaa yli kaiken ja usein laitan myös pestoa sekaan.Saako Suomessa hyvin myös punaista ja mustaa
  quinoaa?
  Ensimmäisen kerran tutustuin quinoaan Perussa v.2005 ja se oli kyllä rakkautta ensi puraisulla;D

  VastaaPoista
 2. Quinoa on kyllä paras ja löytyi meidänkin köökistä viimeksi tänään. Ihana arkiohje ja miksei vähän juhlavampikin lisuke.

  VastaaPoista
 3. Nam nam. Eilen ois himottanu korvata tavallinen pasta quinoalla, mutta se olikin loppu. Ehdin jo haaveilla avokadon ja quinoan yhdistelmästä... :3

  VastaaPoista
 4. Jael, hyvinvarustetuista marketeista ja joistain nettikaupoista ainakin saa täälläkin punaista ja mustaa quinoaa. En ole niitä kuitenkaan koskaan vielä käyttänyt, kiinnostaisikin kokeilla. Quinoa on ihan huippu!

  Outi, totta! Quinoa taipuu monenlaisiin kokkauksiin, niin arkisiin kuin juhlavampiinkin ruokiin :)

  Ryde, quinoan ja avokadon yhdistelmä on todistetusti toimiva! :)
  http://aistitasolla.blogspot.fi/2013/02/basilikainen-avokado-kvinoatto.html

  VastaaPoista
 5. Herkulliselta näyttää - mmm - ja kurkkaankin vielä tuosta kvinoan idättämisestä!

  VastaaPoista