lauantai 20. heinäkuuta 2013

Brunssilla Oulun Tubassa


Keväällä Ouluun avattu Tuba pelaa kovilla panoksilla. Mannenkadulle avattu ravintola toimii lounasruokalana, kahvilana sekä iltakuppilana, ja tarjoaa myös viikonloppubrunssia. Kasvispainotteisen lounaslistan lisäksi Tuba suosii lähi- ja luomutuotantoa. Kahvin ja teen saa reiluna, ruokajuomaksi tai kahvimaidoksi saa pyydettäessä soijajuomaa.

Sain mahdollisuuden testata brunssin blogimerkintää vastaan, joten ei muuta kuin siippa kainaloon ja pöytään. Brunssin teema on vaihtuva, ja tällä kertaa pöytä notkui meksikolaisista ruuista. Tarjolla oli hullut määrät erilaisia vaihtoehtoja, joista ihan varmasti jokainen löytäisi jotain mieluista. Oli vihersalaattia, papu-nacho-salaattia, salsaa, guacamolea, quinoa-bataatti-salaattia, Tuban omaa, tuoretta leipää, kasvispataa, tietysti tortilloja kasvis- ja jauhelihatäytteillä sekä jälkkäriksi hedelmiä suklaakastikkeella ja keksejä kahvia ja teetä unohtamatta. Varmasti listasta vielä unohtui jotain.


Palvelu Tubassa on toimivaa: erityisruokavaliot otetaan hienosti huomioon ja kunhan ilmoittaa etukäteen tulostaan, saa varmasti itselleen sopivaa syötävää. Kasvispainotteisuus ruokapuolella on ehdoton plussa, sillä pöydästä löytyi vain paria liha-asioita sisältävää ruokaa, joten nälän kanssa ei ainakaan tarvinnut poistua. Helposti harhailevasta tarkkaavaisuudestani johtuen olisin toivonut, että kuppien ja korien sisältö olisi voinut olla hieman tarkemmin eriteltynä. (Ettei vahingossa tulisi laittaneeksi suklaakastiketta tortillan väliin, kuten seuralaiseni... :D) Pöydässä oli kyllä lista menusta, mutta olisi helpottanut, jos kulhojen vierellä olisi ollut vaikkapa pienet laput, joissa lukisi sen sisältö. Henkilökunta kyllä opasti tarjottavien kanssa oma-aloitteisesti.


Meksikolaiseen keittiöön kuuluvasti mausteissa ei oltu säästelty. Tortillatäyte oli melko tulista, josta siippani ei pidä, mutta minua tulisuus ei haittaa. Päinvastoin. Erityistä plussaa antaisin reiluista salaattivalikoimista sekä tuoreiden ainesten määrästä. Jälkiruokahedelmät olivat piste i:n päälle. Hedelmien raikkaus oli juuri sitä, mitä aterian päälle toivoikin.


Miljöönä Tuba on olohuonemaisen kodikas. Liekö koko tilassa kahta samanlaista tuolia tai pöytää, astiatkin ovat eri paria. Hauska yksityiskohta sisustuksessa, joka tekee tunnelmasta heti hieman rennomman. Puolen päivän aikoihin asiakkaita riitti, mutta tungoksesta ei voine puhua. Tuba on tilava ja avara, joten halukkaille riittänee tilaa aivan hyvin. Puheensorinan ja taustamusiikin volyymi pysyi siedettävänä. Lisäksi ikkunalaudoilta löytyy lautapelejä, tuoleilta vilttejä ja nurkasta soittimia, joten Tubaan voi hyvin asettautua istumaan iltaa niin arkena kuin viikonloppuisinkin.

Normaalihinta brunssille on reilut 15 euroa, opiskelija saa hinnasta 10% pois. Kaiken kaikkiaan käynti oli hyvin positiivinen kokemus. Ruoka maistui ja sitä oli monipuolisesti tarjolla. Tuoreus ja kasvispainotteisuus on pelkästään hyvästä, ja vaihtuva menu takaa sen, ettei tarjontaan ainakaan voi kyllästyä. Suosittelen testaamaan Tuban brunssin, lounaan tai ihan kahvilapuolenkin! :)

12 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulostava paikka ja brunssi:-)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoiselta paikalta kuulostaa. Pitääpä yrittää vielä lähiaikoina tähdätä tuonne!

  VastaaPoista
 3. Jael, todellakin oli :) Tuolla tulee varmasti käytyä toistekin.

  Paula, kannattaa ehdottomasti käydä, mikäli Oulussa pyörähtää.

  VastaaPoista
 4. kriittinen ruokailija kuvassa. :DD ihana

  VastaaPoista
 5. Ehdottoman hyvä systeemi. Näitä lisää ja lähituotanto on hatun-noston arvoinen asia. Kilpailuakaan ei varmaan juuri ole joten tulee tarpeeseen. Iso peukku

  VastaaPoista
 6. Johanna, kriittinen, mutta erittäin tyytyväisenä ja maha kukkuraisena ;)

  Ei kilpailua, totta. Lähiruoan suosiminen nostaa heti arvostusasteikkoa minunkin silmissäni. Oulussa brunssitarjontakin on vielä aika lapsen kengissä, joten on hienoa, kun yhdistetään brunssiin paikallisuus ja eettiset arvot. Joistain paikoista brunssia kyllä saa, mutta hinta-laatu -suhteeltaan Tuba nousi nyt kärkeen.

  VastaaPoista
 7. Suunnitteilla on Oulun reissu, pitääkin pistää tämä mieleen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Jos raakaruoka ja todella hyvät kahvi- tai teevalikoimat kiinnostavat, kannattaa käydä myös Cafe Krudassa. :)

   Poista
 8. Oi kuulostaapa kivalta! Ihan parasta, että Ouluun on viimein saatu kunnon brunssi. Seuraavalla reissulla pitää yrittää ehtiä tuonne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Tuban brunssi on just sitä, mitä Ouluun on kaivattu! Suosittelen ehdottomasti käymään, jos ei brunssilla niin vaikkapa lounaalla.

   Poista
 9. Enpä tiennytkään, että tällainenkin paikka on avattu Ouluun! Aina oppii uutta. Näytät muuten hirmuisen kauniilta tuossa kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten ei muuta kuin tarkastamaan, miltä paikka näyttää! Kiitos. :)

   Poista