sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Nokkoksinen kesäkurpitsasosekeitto

Kesäkurpitsa kuuluu kesään. Myös nokkonen kuuluu kesään. Ja aurinko. En vieläkään osaa mieltää tätä hetkeä syksyksi. Ainakin ilmojen puolesta voisi luulla kesän jatkuvan, vaikka aamut viileitä ovatkin. Ehkä tämä sairaslomakin jarruttaa syysmelankolianfiiliksen tuloa, kun normaalisti näihin aikoihin olisi jo täysi opiskelutohina päällä. Keittoruoat alkavat taas tuntua hyvältä, joten päädyin tuhoamaan kaikkia kesän aineksia kattilaan. Tuntuu kuin olisin edellisen kerran laittanut itse ruokaa ikuisuus sitten. Syy lienee siinä, että olen aika paljon päässyt viime aikoina valmiiseen pöytään (kiitos äippä!) ja jos itse olen ruokaa tehnyt, olen mennyt aidan matalimmasta päästä, toisin sanoen syönyt salaattia ja leipää jollain proteiinin lähteellä. Jospa sitä hiljalleen saisi taas kunnon kokkailumoodin päälle! Sitä odotellessa syönen lisää keittoa ja salaattia. ;)

Kuvasta olisi tietty saanut 10 x houkuttavamman, jos olisi ollut edes muutama siemen tai pähkinä pinnalle ripoteltavaksi.

Kesäkurpitsakeitto

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 rkl kookosöljyä
kourallinen nokkosta/pinaattia
1 pkt tofua (käytin pehmeää, mutta kovakin käy)
1 dl kaura- tai soijaruokakermaa
ripaus currya
musta- ja valkopippuria
suolaa

Kuori ja silppua sipulit. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Sulata kookosöljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää kurpitsa ja curry, kääntele sekaisin. Lisää vettä niin, että vihannekset peittyvät noin puoleen väliin ja keitä parikymmentä minuuttia, tai kunnes kesäkurpitsa on pehmennyt. Lisää loput ainekset ja soseuta sileäksi.

4 kommenttia:

  1. Kiva että teillä jatkuvat kesäiset säät! AIka ihmeellinen kesä teillä onkin ollut:) Kiva keitto:) Täällä nokkosia on vasta sitten kun sateet taas tulevat eli talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Aurinkoa on riittänyt viime viikkoina melkoisesti.

      Poista
  2. Runsaasta kesäkurpitsasadostani on riittänyt myös nokkosen kanssa keittoon yhdistettäväksi. Nokkonen antaakin keitolle mukavaa vihreyttä.
    Nämä aurinkoiset päivät tosiaankin houkuttelevat pihalle ja ainakin pienen pihakierroksen pyrin päivittäin käymään vaikka kovinkin kotielämää tulee nyt vietettyä. Siinä samalla vielä hieman sadonkorjuuta voi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vieno vihreys on aina hyväksi. ;)
      Kotielämää on täälläkin vietetty, vaikkakin ihan toisesta syystä. Kyllä kelpaa viettää aikaa pihalla, kun aurinko lämmittää vielä. Sinulla onkin kuulostanut olevan ihan huiput mahdollisuudet sadonkorjuuseen!

      Poista