lauantai 26. lokakuuta 2013

Kurpitsaiset maapähkinä-suklaakupit

Viime viikot ovat olleet sellaista pyöritystä, että säikympi olisi tipahtanut kyydistä jo ajat sitten. Kolmen viikon aikana on tullut istuttua erinäisten kulkuvälineiden kyydissä lähes 2000 kilometrin verran - ihan vain tämän kotimaan rajojen sisässä. Muhos-Joensuu-Muhos-Joensuu-Tampere-Joensuu ja ensi viikolla jälleen Joensuu-Muhos, josta taas viikonlopun jälkeen pitänee päästä takaisin lähtöpaikkaankin. :D Sen jälkeen kun sain tavarani taas Joensuun asuntoon, ei ole hirveästi tarvinnut paikoilleen pysähtyä. Siinä sivussa on tullut syötyä ulkona enemmän kuin varmaan ikinä ennen ja kämpillä syödessä taas ollaan pitäydytty niin köyhistelylinjalla, ettei tänne blogin puolelle ole juurikaan viitsinyt raportoida. No, nyt ollaan taas pikkuhiljaa arjessa kiinni ja hetkeksi asettautumassa aloilleen. Kurpitsajuhla kurkistelee nurkan takana, joten teeman mukana mennään. :)


Mihinkään suurempiin kokkailuihin en itseäni piiskannut, mutta nämä pienet suklaakupit sujahtavat täydellisesti kiireenkin keskelle. Suklainen pinta kätkee sisälleen maapähkinäisen täytteen, jota säväyttää kurpitsainen vivahde. Tein kupit silikonisiin muffinivuokiin ja niitä tuli kuutisen kappaletta. Täytettä jäänee yli, mutta se tuskin ketään haittaa... Maistuu nimittäin aika hyvältä sellaisenaankin. Sopisi varmaankin myös puuron tai soijajugurtin sekaan!


Kurpitsaiset maapähkinä-suklaakupit

Suklaa:
1½ dl kaakaovoita rouheena
1 rkl kookosöljyä
2 rkl agavea / hunajaa / palmusokeria
1 dl raakakaakaojauhetta
ripaus laatusuolaa
1 tl vaniljaa
0,5 dl lucumaa

Kurpitsa-maapähkinätäyte:
2 reilua rkl maapähkinävoita huoneenlämpöisenä
2 reilua rkl kurpitsasosetta
1 rkl agavea / hunajaa
½ tl ceylon kanelia

Tee ensiksi suklaa sulattamalla rasvat vesihauteessa ja sekoitellen sitten kaikki ainekset yksi kerrallaan sekaan. Kaada ruokalusikallinen sulaa suklaata silikonisten muffinikuppien pohjalle ja vie pakastimeen jähmettymään. 
Tee sillä välin täyte sekoittamalla haarukalla kaikki ainekset tasaiseksi. Ota jähmettyneet muotit pakkasesta ja laita noin teelusikallinen jokaiseen muottiin, levitä hieman tasaisemmaksi, mutta jätä reunoihin tilaa. Kaada sitten loput suklaat muotteihin niin, että kurpitsatäyte peittyy kokonaan. Laita vielä hetkeksi pakkaseen jähmettymään. Säilytä jääkaapissa. 

 

Kurkkaa myös aiempien vuosien halloween-ohjeisiini:

13 kommenttia:

  1. Oioi! Hyvän näköisiä. Enpä ole tullut ajatelleeksi yhdistää kurpitsaa ja sukalaata mutta näyttää toimivan! t. Liisa/Kissoja & Kasvisruokaa

    VastaaPoista
  2. Aivan uskomattoman hyvän näköisiä! Kaikki lemppariasiat yhdessä paketissa, olen ihastunut täysin kurpitsaan tänä syksynä :) Ostitko kurpitsasosetta kaupasta vai pyöräytitkö itse keitetystä kurpitsasta? Jos näin niin mitä lajiketta käytit? :)

    VastaaPoista
  3. Liisa, todellakin toimii! :)

    Pipsa, aivan totta, kaikki lempparit tosiaan yhdessä! :) Ihan itse tehtyä sosetta käytin, tosin paahdetusta kurpitsasta. En tiedä, saako Suomesta edes valmista kurpitsasosetta? Käytin ihan tavan kotimaista kurpitsaa, sitä pyöreähköä lajia. En tiedä nimeä :D Onnistuisi kyllä ihan hyvin myös myskikurpitsasta, se on niin hyvää, ettei voi mennä vikaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jes mulla onkin paahdettua myskikurpitsaa jääkaapissa, tämä voisi olla siis seuraava missio ;)

      Poista
  4. Vastoin edellistä sanailuamme, sinähän OLET ajan hermolla :D
    Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kävi mielessä tätä postausta tehdessä. :D Mutta ei hätää, tämä lienee vain poikkeus säännössä - enköhän viimeistään jouluna totea, että jäi vissiin sitten piparit aattoiltaan. ;D

      Poista
  5. Ihanat! Olen joskus tehnyt tuon tapaisia muilla täytteillä mutta kurpitsainen täyte kuulostaa tosi namilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täyte olikin todella herkkua, olisi voinut ihan sellaisenaankin pistellä suuhun :D

      Poista
  6. Täällä peanutbutter cupsien vannoutunut ystävä alkoi myös välittömästi kuolata :) Mahtavat herkut, joita täytyy testata pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on hyviä, sen sanon! Vielä helpommalla pääsisi, jos käyttäisi valmista suklaata, mutta toki itse tehty raakasuklaa peittoaa monessa suhteessa valmisvaihtoehdon. :)

      Poista
  7. Nammm, näyttäää herkullisilta! Haha, viikonloppuna onkin yhdet juhlat joihin voisin näiden tekoa kokeilla :D

    VastaaPoista