torstai 10. lokakuuta 2013

Salaatti paahdetusta kurpitsasta + salaatinkastike

Voi tavaton. 

En ole aiemmin jaksanut ryhtyä paahtamaan kurpitsaa, mutta nyt kun sen kerran tein, en enää ymmärrä, miksi en aiemmin sitä tehnyt. Ensinnäkin, se ei vaadi juuri lainkaan aktiivista työstämistä. Toisekseen, kuoret irtoavat paljon helpommin uunin jälkeen. Kolmanneksi, lopputulos on taivaallinen. Taisin juuri myydä sieluni uunissa paahdetulle kurpitsalle. Ja siitä tehdylle salaatille. Ja salaattia säväyttävälle kastikkeelle.


Kurpitsan paahtaminen:

Tarvitset yhden myskikurpitsan. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet, laita ne talteen sivuun, niillekin on roolinsa. Lorota leikkuupinnalle hyvää oliiviöljyä, rouhi pinnalle reippaasti mustapippuria ja hyppysellinen hyvää suolaa. Aseta kurpitsanpuolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin ja paahda uunissa noin 50 minuuttia. Tee sillä välin kastike:

Tofuinen kastike

2/3 pkt pehmeää tofua
1 dl kypsiä kikherneitä
1 valkosipulin kynsi
1 tuore taateli tai kuivattu liotettuna
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 rkl omenaviinietikkaa
puristus sitruunamehua
½ tl suolaa
mustapippuria
reeeilu loraus oliiviöljyä

Laita kaikki ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta blenderin tai sauvasekoittimen kannuun. Surruuttele sileäksi, lisää tarvittaessa tilkka vettä, lisää oliiviöljy ja surauta sekaisin. 

Mausteiset kurpitsansiemenet

kurpitsan siemenet
ravintohiivahiutaleita
mustapippuria
juustokuminaa
kurkumaa
jauhettua valkosipulia
chiliä
suolaa

Sekoittele mausteet siemeniin. Levitä leivinpaperille. Kun otat kurpitsat uunista, laita tilalle siemenet ja paahda viitisen minuuttia, kääntele siemeniä, sammuta uunista virta ja anna siementen kuivua vielä ainakin viitisen minuuttia. 

Salaattia varten tarvitset: tammenlehväsalaattia, avokadoa, paprikaa, kurkkua.
Asettele salaatti lautaselle. Viipaloi kurpitsat ja poista kuori. Lohko salaattipedille, lisää kastiketta ja viimeistele kurpitsansiemenillä.

5 kommenttia:

  1. Tuo kurpitsan oranssi väri on kyllä ihana. Törmäsin sittenkin täällä kurpitsaan ja paahtelin sitä myös. En tosin tajunnut, että homman voi hoitaa näinkin helposti.
    Kastikekin kuulostaa makoisalta.

    VastaaPoista
  2. Minä olen paahtanut yleensä samalla keinoin mutta leikkauspinta ylöspäin ja ilman mausteita ja öljyä :) Juuri tuon saman 50-60min. Ihanaa kun kaikkialla on nyt kurpitsaohjeita! Tämäkin näyttää herkulta!

    VastaaPoista
  3. Kappas,minäkin tänään paahdoin kurpitsaa(just postasin) Kurpitsa on parasta yksinkertaisesti paahdettuna,etenkin tuo myskikurpitsa,joka on suosikkejani:)

    VastaaPoista
  4. Paula, eikös olekin! Todella silmänruokaa. :) Hei huippua, että löysit sieltäkin vihdoin kurpitsaa! Toivottavasti oli kaiken odotuksen väärti. :)

    Liisa, niinpä! Kyllä nyt onkin kurpitsaohjeille käyttöä. :)

    Jael, ihanalta vaikutti se sinunkin ohjeesi. Olet oikeassa, yksinkertaisuus on kupitsan kanssa se juju :)

    VastaaPoista
  5. Nyt en kestä, haluan tuota salaattia HETI! :D Menee aivan varmasti testiin!

    VastaaPoista