tiistai 1. lokakuuta 2013

Tofukukkoset

Kun olin pieni, äitillä oli tapana käydä Oulun reissuilla kauppahallissa ostamassa lohikukkosia. Ne olivat (ovat edelleen) paksuun ruiskuoreen leivottuja pieniä piiraita runsaalla lohitäytteellä. Pienempänä en lämmenyt niille kovin innokkaasti, mutta jokin niissä silti aina veti puoleensa. Nyt vähän isompana olen havainnut haaveilevani noista kukkosista vähän väliä. Joten tein niitä itse - kasvisversiona, tietenkin. 


Tarkoitukseni oli tosin tehdä näistä kukkosistani yhtä paksukuorisia kuin niistä kauppahallin vastaavista, mutta jotenkin sellainen karjalanpiirakkakuoren pulikointivimma iski päälle ja päädyin pulikoimaan kuorista ohuempia. Hyviä toki näinkin tuli, mutta ehkä ensi kerralla teen taikinaa suuremman satsin ja kuorista ainakin tuplasti paksummat.


Tofukukkoset (12 kpl)

Ruiskuori:
1½ dl vettä
3 dl ruisjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 rkl öljyä
3/4 tl suolaa

Täyte:
1½ pkt marinoitua tai kylmäsavustettua tofua
6 rkl soijajugurttia
2 rkl soija- tai kikhernejauhoa
musta- ja valkopippuria

Voiteluun noin desi maustamatonta kasvimaitoa ja 2 rkl öljyä

Muussaa täytteen tofu haarukalla muruksi. Lisää muutama rkl soijajugurttia, mausteet ja jauhot, sekoita tasaiseksi, lisää loput soijajugurtit ja sekoita.
Tee kuoritaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi, lisäten jauhot pikkuhiljaa sekaan. Jaa taikina kahteen osaan ja jaa puolikas kuuteen nöttöseen. Pyörittele nöttöset palloiksi ja kauli ruisjauhojen avulla pulikalla pyöryläiseksi, pinoa lätyt päällekäin. Valmista kukkoset yksi kerrallaan, levittämällä noin kaksi rkl täytettä lätyn päälle ja rypyttämällä reunat.
Paista kukkosia 250 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Uunista otettaessa voitele kukkoset öljy-maito -seoksella.

 

Pst! Cocovin puolella pientä herkkupohdintaa ja arkisuklaata. :) Mikä on sinun arkiherkkusi, vai kuuluvatko herkut lainkaan arkeesi?

3 kommenttia:

  1. Voi ei! Nyt marssin kyllä ostamaan ruisjauhoja kaappiin! Näyttääpä herkulle ja ei yhtään pöllömpi välipala kun on ruista ja tofuakin!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoiset kukkoset. Maistuisivat minullekin! Tuohon kun laittaisi vielä tilliä niin vahvistuisi se alkuperäinen kalavaikutelma. Taitaapa minullakin juuri nuo ruisjauhot puuttua vaikka kaiken maailman muut jauhot kyllä on kaapissa.
    Ja ne herkut tosissaan kuuluvat meillä ihan jokaiseen arkipäiväänkin. Välillä on siitä huono omatunto, jota sitten yritän paikkailla tekemällä välillä terveellisempiäkin herkkuja esim. raakakakkuja.

    VastaaPoista
  3. Liisa, kauppaan mars sitten! :)

    Paula, tilli varmasti sopisi tarkoitukseen!
    En näe arkiherkuttelussa mitään pahaa, jos ja kun se pysyy kohtuudessa. Pari palaa suklaata kahvin kanssa tai makea jälkkäri kuuluu asiaan. :) Onneksi on olemassa niitä terveellisempiäkin herkkuja, ja sinun blogistasihan niitäkin löytyy!

    VastaaPoista