torstai 13. helmikuuta 2014

Gluteenittomat kaura-suklaakeksit


Alunperin leivoin nämä keksit marraskuun lopussa ystävän syntymäpäiville, mutta kaiken muun tohinan keskellä ohje jäi luonnoksiin odottelemaan. Näin ystävänpäivän lähestyessä ajattelin kaivaa sen taas esiin ja laittaa jakoon, ehkä joku haluaa yllättää läheisen pellillisellä keksejä. :) Ystävän haluaa tietysti säästää vatsanpuruilta ja turvotukselta, jolloin voi käyttää gluteenittomia aineksia. Mikäli gluteenittomuuden kanssa ei ole niin nuukaa, voi jauhoina käyttää ihan mitä jauhoja haluaa ja hiutaleiksikin käy aivan tavan kaurahiutale. Jos keksit tuntuvat liian arkisilta, kokeile ihmeessä näitä suklaafondanteja. "Niin saat palkinnon: jumalaisen nautinnon..", vai miten eräässä hävyttömässä biisissä laulettiinkaan... :D


Kaura-suklaakeksit (n. 16 keksiä)

3 ½ dl gluteenittomia jauhoja (käytin tattari ja riisi)
1½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl kookossokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljaa ja kanelia
2/3 dl öljyä (käytin sulaa kookosöljyä)
1 - 1½ dl vettä
ripaus suolaa
60 g tummaa suklaata

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi suklaa. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita kosteat aineet, yhdistä seokset ja sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa vettä. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita ja pyörittele ne palloiksi leivinpaperille, littaa kekseiksi. Paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.

8 kommenttia:

  1. Ah taustalla näkyy tuttu kirja! Omani varmaan niin muistiinpanoja täynnä ettei tekstiä enää näe :D Hyvännäköiset keksit, menee kokeiluun kun gluteeniton leivonta kiinnostaa enemmän ja enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, ainakin itselläni kiinnostuksen kivireki kyseisen kirjan kohdalla kävi niin raskaaksi, että oli otettava rakentava keksitauko useaan otteeseen. :---D
      Sama täällä, gluteenittomuus tuo vaihtelua perusleivonnan rinnalle, allekirjoitti terveysväitteitä tai ei. :)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä cookieita! Pitäisikin leipoa vaihteeksi jotain tällaista uunillista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Uunitetut jutut on viime aikoina ollut noususuhdanteessa tässä keittiössä, pikkuhiljaa tekisi mieli nikkaroida raakaherkkuja. :)

      Poista
  3. Näyttääpä herkullisilta! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmu! Hyviä ovat kahvi- tai teekupposen kanssa. Ja ihan sellaisenaankin. :)

      Poista
  4. Hei tää oliki mulle :) Mulla on meinaan kaapissa gluteenittomia jauhoja. Enkä ymmärrä alkuunkaan mitä varten oon ne ostanu. Oisko ne kenties terveellisempiä kuin normaalijauhot.? Niin mä oon varmaan hetken juolahduksessa ajatellut :))
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että ohje tuli tarpeeseen! Terveellisyyteen en osaa ottaa kantaa, mutta toisille sopii paremmin gluteenittomat tuotteet. :)

      Poista