tiistai 18. maaliskuuta 2014

Joensuun paras kahvila: Houkutus

 
Kaikkia houkutuksia ei tarvitse vastustaa. Etenkään tätä nimenomaista. Hassua, että asun toista vuotta täällä Pohjois-Karjalassa, mutta vasta nyt saan kirjoitettua ensimmäisen arvion kotikaupunkini kahviloista. Muuttosyksynä ensimmäinen tehtävänihän oli etsiä kaupungin parhaat lattet ja cappuccinot, ja salapoliisityö toi ihan kohtuullisen hyvin tulosta - ainakin kahdesta kahvilasta erikoiskahvit saa soijajuomaan ja vitriinistäkin vegaanista purtavaa. Houkutus on niistä toinen.


Kenellekään ei kai pitäisi tulla yllätyksenä, miten paljon rakastan kahviloissa norkoilua.. Sittemmin Houkutuksesta tuli kantakahvilani. Suosittuna lounaspaikkana klo 12 ei ole rauhallisin mahdollinen aika kahvitella, mutta jo tunnin jälkeen pahin ruuhka hellittää. Pöytiä on kyllä useita, mutta niin on kävijöitäkin. Vitriinit notkuvat toinen toistaan herkullisempia leivoksia ja valikoima vaihtelee usein. Erikoiskahvit tehdään itse ja soijajuomasta täytyy kustantaa 50 sentin lisä. Opiskelijakorttia vilauttamalla saa kahveista kuitenkin -10% alennuksen. Pyydettäessä tiskin alta saa myös vegaanista ja gluteenitonta suklaamoussekakkua, joka on ihan mielettömän hyvää! Jäätelöaltaassakin on muistaakseni Tofulinen jäätelöä (saatan horista omianikin) ja paria sorbettia, jotka taitavat olla vegaanisia. En ole tarkistanut asiaa. Lisäksi vegaanisia voileipiä pitäisi saada pyynnöstä, mutta niitä en ole maistanut. 


En valehtele, kun sanon, että tästä kahvilasta saa koko Joensuun parhaat cappuccinot. Lattet ja muut kahvit ovat tasaisen hyviä melkein missä tahansa, mutta cappuccinosta huomaa heti, osaako barista hommansa vai ei. Maun lisäksi olen ehdottoman tarkka juoman kuumuudesta (onko mitään tylsempää kuin jo matkalla pöytään jäähtynyt cappuccino?), cremasta sekä höyrytetystä maidosta, ja tiukan yhden naisen tuomariston mukaan Houkutuksen cappuccinoa ei ole voittanutta. 


Jos ikinä eksytte tänne syrjäisen Pohjois-Karjalan metropoliin, älkää jättäkö Houkutusta välistä.

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja muutenkin Houkutus kuulostaa mukavalta paikalta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on kyllä niin osuvasti nimetty kahvila. :)

      Poista