maanantai 24. maaliskuuta 2014

Melkein minestrone

Nojoo, talven selkä on taittunut aikaa sitten ja samalla myös se kuumien keittojen kovin sesonki. Toisinaan (oikeastaan aika usein) inspiraatio keittiössä ei seuraakaan niitä tiettyjä päiviä tai aikoja, ja toisaalta opiskelijabudjettikin lyö joskus ehtonsa eteen. Tämän keiton kaksi kulmakiveä ovat edullisuus ja ravitsevuus. Arkiruokaa parhaimmillaan.


Tomaatti-kikhernekeitto (3-4 annosta)

1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 dl kikherneitä (keitettyinä)
1 prk tomaattimurskaa
mieleistä spagettia/pastaa (minulla mustapapu)
3-5 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
mausteita: kurkumaa, musta- ja valkopippuria, chiliä, basilikaa, suolaa
ripaus kanelia

Kuori ja silppua sipulit. Sulata kookosöljy kattilassa ja laita sipulit kuullottumaan siksi aikaa, kun viipaloit porkkanat. Kääntele sipuleita välillä. Lisää porkkanat, kikherneet, kurkuma, chili ja kaneli. Hauduta miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, välillä sekoitellen. Lisää tomaattimurska ja muutama desi vettä, kuumenna kiehuvaksi ja jatka hauduttelua noin 15 minuuttia. Pieni spagetit sekaan ja keitä vielä sen verran, että ne kypsyvät. Lisää loput mausteet.


Sentään jossakin asiassa olen ennemminkin etuajassa kuin jälkijunassa. Nimittäin:


Ah, vihdoin sitä saa!

6 kommenttia:

  1. Meillä lämpeni jo niin ettei tee yhtään mieli keittoja mutta tuollainen keitto on kyllä hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, kunnon hellepäiviä odotellessa! Täällä on ollut ihania aurinkoisia kevätkelejä, mutta illat tahtovat olla hyvinkin vilpoisia vielä.

      Poista
  2. Perusherullinen soppaohje. Ja ah, mämmiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitäpä juuri. :) Mämmisesongista aion ottaa kaiken ilon irti! <3

      Poista
  3. Mämmiäsesonki? Mutta sitähän myydään ympäri vuoden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kaikkialla. Isommissa marketeissa ja paikkakunnilla kyllä, ja se onkin erittäin hyvä asia.

      Poista