maanantai 28. huhtikuuta 2014

Maapähkinäinen 3-vuotiskakku

 
Niin se vain tämäkin blogi täyttää jo kolme vuotta. Kolmeen vuoteen mahtuu 238 julkaistua artikkelia, kourallinen luonnoksia, melko vakiintunut lukijajoukko ja aivan yhtä hajamielinen kirjoittaja kuin alottaessaankin. :) Pääsiäisherkuttelun jälkeen tarkoitus oli tehdä jotain hieman kevyempää, mutta raati kuvasi kakkua muun muassa seuraavasti: "Todella tuhtia, hyvää!!" Täytteen koostumus on niin siloisen pehmeä, että uskoisin tämän sopivan niin vappupöytään kuin kesäkakuksikin. Makunsa se saa maapähkinävoista ja banaanista. Jos banaani ei houkuttele, voit huoletta joko käyttää vain yhden banaanin tai korvata molemmat banaanit (kookos)sokerilla tai hunajalla/agavella.


Maapähkinävoikakku

Pohja:
2 dl idätettyä tattaria tai kaurahiutaleita
1 dl hasselpähkinöitä (liotettuna ja kuivattuna)
2 dl taateleita ja/tai rusinoita
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kookosöljyä sulana

Jauha idätetyt tattarit ja hasselpähkinät. Lisää sitten pienissä erissä rusinat tai taatelit, jauheet ja lopulta sulatettu kookosöljy. Painele halkaisijaltaan 20 senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoillekin.

Täyte:
2 dl maapähkinävoita
2 dl cashew-pähkinöitä
2 kypsää banaania
1 pkt pehmeää tofua
1 dl kookosöljyä sulatettuna
1 tl vaniljaa
1/8 tl suolaa

Koristeluun suklaata tai vaikka kookoshiutaleita

Liota cashew-pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 4h, valuta ja huuhtele. Laita kaikki täytteen ainekset kookosöljyä lukuunottamatta blenderiin ja surruuta sileäksi. Maistele ja lisää tarvittaessa makeutusta esimerkiksi steviasta tai hunajasta. Lisää kookosöljy ja surauta vielä tasaisesti sekaisin, mutta älä blendaa liikaa, ettei rasvat erotu! Kaada täyte pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin puoleksi tunniksi. Kun täyte on jähmettynyt voit koristella kakun.


8 kommenttia:

  1. Onnea kolmesta vuodesta! Tykkään todella seurata blogiasi, vaikka olenkin hieman satunnaisesti innostuva leipoja, mutta täältä saa ainakin joka kerta hyvää inspiraatiota. :)

    VastaaPoista
  2. Onnea! samaan ikään päästiin blogiemme kanssa. Ihana harrastus ja ihana kakku. Vähän tämän tyylistä olen tehnyt minäkin, mutta tofua en olekaan hoksannut käyttää. Hyä idea :)

    VastaaPoista
  3. Annami, kiitos, mukava kuulla! :)

    Paula, kiitos! On tämä kyllä mukava harrastus. Tofu ei olisi lainkaan välttämätön tuohon täytteeseen, mutta minusta se tuo hieman pehmeyttä koostumukseen ja pidän siksi siitä. :)

    VastaaPoista
  4. Onnea vaan 3-vuotiaalle! Ja ihana synttärikakku:)

    VastaaPoista
  5. Onnea täältäkin! Taivaallisen näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  6. Enpäs ollut synkkäripäiväni onnittelemassa lähes kolme kuukautta sitten, mutta voinpas nyt huomista päivää silmällä pitäen onnitella 3,25-vuotiaasta blogista ;) Ja tulla huikkaamaan, että voi ihme millainen kakku! Uskon, että tuhti on juuri oikea sana, ja sellaista kunnon kakun toki pitää ollakin!

    Maapähkinävoita en olekaan toistaiseksi käyttänyt raaka/raa'ahkoissa kakuissa - käytitkö muuten paahdettua vai raakaa? Makuero on nimittäin hurja! Raa'at maapähkinät ovat aika hernemäisen makeita, kun taas paahdetussa on selvästi rasvaisempi ja jollain tapaa "syntisempi" maku hih :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, eräänlainen merkkipaaluhan tuo neljäsosavuosikin tietysti on! :D En ole tainnut koskaan maistaakaan raakaa maapähkinävoita saati edes maapähkinää. Eli ihan paahdettua olen käyttänyt tässä kakussa ja se maku nyt ainakin on melko syntinen. Täytyisikin etsiä käsiinsä raakaa maapähkinävoita ihan vertailevan tutkimuksen nimissä. ;)

      Poista