maanantai 14. huhtikuuta 2014

Suklaa-banaaninamut



Pääsiäinen lähestyy ja sehän tarkoittaa taas suklaan kulutusjuhlaa. Suklaamunien sijaan tehtailin banaanitäytteisiä namusia, jotka voi halutessaan muotoilla myös munan mallisiksi. Tuo Cocovin banaanijauhe on ihan hillittömän hyvää! Täyte saa makunsa siitä, mutta jos jollekin ei banaani maistu, voisi sen tilalta varmaankin käyttää jotain marjajauhetta.


Suklaa-banaaninamut

Täyte: 
1 dl cashew pähkinöitä
3 taatelia pilkottuna + ½ dl vettä liotukseen
2 rkl lucumaa
1 rkl carob-jauhetta
1 kookosjauhoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
ripaus laatusuolaa
½ dl kookosöljyä

Suklaa:
1½ dl kaakaovoita rouheena
1 rkl kookosöljyä
2 rkl agavea / hunajaa / palmusokeria
1 dl raakakaakaojauhetta
½ dl lucumaa
ripaus laatusuolaa
1 tl vaniljaa
1 tl soijalesitiiniä
(1 rkl macaa, jos haluaa)

Liota cashew-pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään 4 tuntia. Pilko taatelit ja liota ½ desissä vettä muutama tunti. Liotuksen jälkeen valuta pähkinät ja soseuta ne sauvasekoittimella taatelien + liotusveden kanssa tasaiseksi. Sulata kookosöljy ja sekoita kaikki loput ainekset tasaisesti pähkinä-taateli -seokseen. Laita jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen ota teelusikalla taikinasta nökäreitä ja muotoile haluamasi mallisiksi, asettele leivinpaperille ja laita namut pakastimeen ainakin 20 minuutiksi. Tee sillä välin suklaa: 
Sulata rasvat vesihauteessa ja lisää kaikki loput ainekset huolellisesti sekoitellen.

Ota kunnolla jähmettyneet namuset pakkasesta ja dippaile sulaan suklaaseokseen. Voit jähmettää suklaakerroksen saaneet namut taas pakkasessa ja dipata uudelleen niin usein kun suklaata riittään. Laita vielä jääkaappiin kymmeneksi minuutiksi.


9 kommenttia:

  1. Tuo banaanijauhe on kyllä jännä "keksintö", vasta viime aikoina olen alkanut nähdä sitä blogeissa jne. :) Nämä namuset ovat kyllä herkullisen näköisiä ja päihittävät varmasti mittälöstä mitkä tahansa suklaamunat.

    VastaaPoista
  2. Onpa herkullinen ohje. Itse tykkään myös banaanijauheesta sekä maun että koostumuksen puolesta. Sulaa kivasti suussa.

    VastaaPoista
  3. Pipsa, se banaanijauhe on todella hyvää! Mulla tuli heti mieleen siitä ne Viilis-välipalat, joita lapsena tuli paljon syötyä. Maustamattomaan jugurttiin sekoitettuna ihan ässä!

    Outi, se tosiaan sulaa suussa. :) Kivan monikäyttöinen jauhe!

    VastaaPoista
  4. Herkullisia namuja:) Banaanijauhetta en ole täällä nähnyt mutta voisinkin tehdä sitä itsekin;kuivurilla sekin takuulla onnistuu;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tullut ajatelleeksikaan kuivurimahdollisuutta, mutta ihan varmasti voisi siten tehdä itsekin! :) Luulen, että ihan tuoretta banaaniakin voisi käyttää, mutta silloin taatelien liotus kannattaisi jättää välistä ja varmaan muutenkin lisätä jotakin kuivaa ainetta..

      Poista
  5. Uu, näyttää superherkuilta nuo. Ja banaanijauhe kuulostaa kans mahtavalta. Keksin heti vaikka kuinka monta asiaa, joihin sitä vois lisätä. Se ei vaan taida olla luomua, jos oikein katsoin, harmi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä kyllä ovat! Ihania päiväkahvin kanssa. :) Piti ihan tarkistaa tuo banaanijauheen paketti, ja kyllä sieltä takaa löytyy se luomulehti-symboli.

      Poista
  6. Herkullisen näköisiä ja kuulloisia! :) Nyt rupesi banaanijauhe kiinnostamaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ssiiri :) Kannattaa testata banaanijauhetta, jos vain sattuu eteen tulemaan!

      Poista