tiistai 27. toukokuuta 2014

Chocolate chip mousse

 
Olen tykästynyt käyttämään pehmeää tofua vähän kaikessa, koska sillä saa ihanan samettisen koostumukseen kaikenlaisiin mousseihin, jäätelöihin tai kakuntäytteisiin. Toinen tämän hetkinen innostukseni on kaakaonibsit smoothien tai moussen sekaan blendattuna, koska ne jäävät mukaviksi hippusiksi sekaan. Tällä tavalla modattuna jo kyllästymiseen saakka hehkutettu avokadosuklaamousse saa taas vähän uutta särmää - ja kyllä kelpaa taas herkutella. Jos soija ja tofu ei kuulu ruokavalioosi, voi sen kuitenkin jättää poiskin, koostumus ei vain sitten ole aivan yhtä samettinen.


Suklaahippuinen herkkumousse

1 kypsä avokado
1 kypsä banaani
½ pkt pehmeää tofua
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl carob-jauhetta (ei välttämätön)
1 rkl lucumaa (ei välttämätön)
halutessasi: 1 rkl herneproteiinia, lisämakeutta esim. hunajasta
vinkki: piparminttuöljyllä saat ihanan minttusuklaamoussen!

Poista avokadon kivi sekä kuoret. Lisää pähkinämaitoa tai vettä vähitellen ja blendaa kaikki ainekset samettiseksi.

9 kommenttia:

  1. Kuulostaa mousselta juuri minun makuuni! Nyt kun olen päässyt kaakaonibsienkin makuun. Siihen tavalliseenkaan avokadosuklaamousseen en tosin vielä ole ehtinyt kyllästyä :)

    VastaaPoista
  2. Mä hankin juuri suklaamintun taimen, sehän voisi sopia tähän mausteeksi piparminttuöljyn sijaan.

    VastaaPoista
  3. Paula, en toki minäkään ole siihen tavalliseenkaan avokadosuklaamousseen kyllästynyt, mutta aina täytyy kokeilla vähän säveltää. :) Kaakaonibsit eivät tässä juurikaan maistu, vaan niiden juju on juuri siinä purutuntumassa.

    Jaana, suklaamintun taimi kuulostaa ihanalta, en tiennyt edes sellaisia olevan! Varmasti voisi kokeilla korvata sillä minttuöljyn.

    VastaaPoista
  4. Pehmeä tofu on kyllä ihana moneen.Täällä ei jostain syystä enään löydy silken tofua;pehmeää tofua kylläkin,joten sitä on tullut paljon käytettyä jälkiruuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Mieto maku peittyy helposti ja tofu tekee jälkiruokien koostumuksesta ihanan pehmeän.

      Poista
  5. Hei! Saanko kysyä, mitä hennaa juuri tällä hetkellä käytät? :)

    Ps. On kyllä herkullisen näköinen mousse, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Käytän Light Mountain merkin hennaa, sävyä bright red. Olen kirjoittanut siitä tässä postauksessa: http://aistitasolla.blogspot.fi/2012/03/uusi-suosikki-hennarintamalta-ja.html
      Kyseistä hennaa saa tilattua iherbistä ja on muuten edullista sekä laadultaan ehdottomasti parasta, mitä olen kokeillut.

      Herkkua mousse olikin. :)

      Poista
  6. Pehmeä tofu on ihan mieletön moussematsku, lempparini! Itsekin tein vähän aikaa sitten taas pitkästä aikaa tofumoussa ja oli se niiin hyvää. Mulla on muutenkin joku ihme tofuhimotus menossa, voisin syödä sitä vaikka joka päivä, mutta vähän yritän kuitenkin rajoittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mukavan koostumuksen lisäksi sen hyvät ravintoarvotkin kannustavat käyttämään enemmänkin kokkailussa. :) Sama tofuhimotus taitaa vaivata täälläkin.

      Poista