torstai 22. toukokuuta 2014

Jääteetä radiohiljaisuuteen

Kun edellisestä postauksesta alkaa olla kulunut lähes kuukauden päivät, eikä sittenkään huvittaisi ottaa keittokauhaa tai taikinanuolijaa käteen, alkaa mielessä kummitella jonkinlainen mörkö. Kun eräänä aamuna huomaa saaneensa yön aikana 30 roskapostiviestiä ja sinä samana yönä menettäneen seitsemän lukijaa, kasvaa mörkö vähän isommaksi. En tiedä, oliko kyseessä jokin bloggerin oikku, mutta seitsämän lukijaa yhdessä yössä tuntui melko kummalta. Sittemmin kolme tai neljä on palannut tai tullut uutena. En yleensä huoli lukijoiden määrästä (kiitosta kuitenkin kaikille teille, jotka lukevat ja löytävät postauksistani jotain!), mutta tuollaisen joukkopaon myötä alkaa miettiä, missä voisin tehdä paremmin. No, ensimmäisenä olisi varmaankin hyvä pitää kiinni postaustahdista.

Tämä kevät on ollut siitä jännä, että olen reissannut aika paljon Muhos-Joensuu-Tampere -akselilla, mikä tietysti on positiivista sinänsä. Oman keittiön ulkopuolella kokkailut vaan sitten tahtovat olla sellaista, mikä ei välttämättä tänne blogiin sovi. Kameraakaan ei aina ole mukana. Tuon matkustamisen lisäksi olen paininut sitten jonkin maailmanlopun väsymyksen kanssa. En ole jaksanut inspiroitua tai kokeilla. Luonnoksissa on kourallinen reseptejä, joita en ole jaksanut toteuttaa tai kuvata. Puhumattakaan siitä, ettei tekstiä vain synny luontevasti. Kesäevakkoon muuttokin lähenee. Gradukin olisi työn alla. Onhan noita tekosyitä.


En lupaa ryhtiliikettä, mutta lupaan, että täältä noustaan vielä. Sitten, kun siltä tuntuu. Välikevennykseksi sitten tällainen kesäinen, raikas juoma. Korkkia en raota, vaan teen kesädrinkit itse hyvästä teestä, sitruunasta ja makeutuksesta. Teeksi käy ihan mikä tahansa lempparitee. Suosikkejani on chai-maustettu rooibos ja piña colada vihreä tee, molemmat ostettu Kofeiinikomppaniasta.

Helppo jäätee

1 l vettä
1 rkl mieluisia teelehtiä
½ sitruuna
makeutukseen hunajaa tai steviaa
jäitä
(halutessasi mintun lehtiä, appelsiinilohkoja, mitä vain keksii)

Kiehauta vesi. Laita teelehdet hautumaan veteen 5-15 minuutiksi, riippuen lajikkeesta. Jos käytät vihreää tai valkoista teetä, jäähdytä vettä hetken aikaa, ettei teestä tule kitkerää. Lisää makeutus ja sitruunanmehu (sekä muut romppeet, jos käytät), laita jääkaappiin viilenemään. Tarjoa kylmänä.
Ihanaa lähestyvää kesää, nauttikaa lämmöstä!

6 kommenttia:

 1. Älähän hättäile, täällä pysytään tiukasti :D Nuo luvut lienevät sattumaa. Välillä minäkin olen näännyksissäni väsymyksestä ja silloin ei takuulla synny mitään julkaisukelpoista! Älä missään nimessä ota paineita tai mitään velvollisuuksia blogista. Sitten taas kun ehdit ja jaksat, niin nautiskellen kirjoittelet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Paula! Ihan totta, blogin ei pitäisi tuntua velvollisuudelta tai painostavalta, ja siihen olen pyrkinytkin, joten vähän yllätyinkin noista ajatuksista, joita minulla heräsi. Mukava kuulla, että siellä joku kuitenkin pysyy! ;)

   Poista
 2. Minäkin pysyn.Joskus olen itsekin huomannut tuon luvun vaihtelevan,alaspäinkin. Ja vaikka postaat vaikka joskus,niin tuolla blogin sivullahan se näkyy joten ei stressiä tosiaankaan siitä,ettei jaksa postata,välillä ei sellainen maistu.
  Jäätee kyllä maistuu helteellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. :) Jäätee kyllä virkistää ja ihanasti on täälläkin saatu nauttia helteisistä päivistä!

   Poista
  2. Silloin kun on oikeasti kiinnostunut jostain blogista, se pysyy kyllä listoilla, oli päivitystahti mikä tahansa. Joten elähän hättäile. Mielestäni on kaikin puolin parempi postailla silloin, kun on aidosti sellainen fiilis. Itse en enää katso lukijamääriä lainkaan, sillä omasta blogistanihan kaikkihan katosivat blogimuuton yhteydessä. Kiinnostavampia ovat kivat kommentit :)

   Poista
  3. Osuit naulan kantaan Outi :) Samalla veit sanat suustani, voin vain todeta olevani täysin samaa mieltä!

   Poista