sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ihan simppeli mansikkakakku (raw)

Huhhei, blogi on pitänyt ihan kunnon kesäloman! Olen käynyt Ilosaarirockissa, viettänyt aikaa Tampereella, pyrähdellyt Oulussa, käyttänyt koiran hampaanpoistossa, saanut gradun haastatteluaineiston kerättyä tuloksena lähes 16 tuntia litteroitavaa (erään lähteen mukaan yksi tunti haastattelunauhaa vastaa neljää litterointiin käytettyä tuntia, mikä on ehkä mielestäni hieman yläkanttiin, mutta saa noiden nauhojen äärellä istua hyvän tovin..), luovuttanut verta, uinut paljon ja tottakai pyörähtänyt blenderin ja hellan välissä vain pakon vaatiessa. Mutta nyt palasin kattiloiden ja kippojen ääreen tämän mansikkakakun kuva silmissä kimallellen.


Halusin tehdä pitkästä aikaa sellaisen hyvin yksinkertaisen raakakakun ja siitä syntyi tällainen hempeän vaaleanpunainen herkku. Mansikkakausi on valitettavasti jo ohi, mutta toivottavasti kaikki ovat perkanneet niitä pakkaseen. Poljin kahden vaiheilla, josko tekisin mustikkaisen vai mansikkaisen kakun, mutta perheen yksimielisen äänestyksen päätteeksi jälkimmäinen vei voiton. Halutessaan voi kuitenkin käyttää lähes mitä tahansa marjaa tai hedelmää sen tilalta.

Mansikkakakku (20cm irtopohjavuokaan)

Pohja
2½ idätettyä tattaria tai manteleita
2½ pilkottuja taateleita ja/tai rusinoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
3 dl cashew-pähkinöitä
noin 5 dl mansikoita 
1 banaani
½ sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
1 dl kookosöljyä
1 tl vaniljaa

Liota cashew-pähkinöitä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Tee pohja jauhamalla kaikki ainekset muruiseksi, tarvittaessa pienissä erissä. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. 
Tee täyte blendaamalla kaikki ainekset kookosöljyä lukuunottamatta tasaiseksi, tarvittaessa lisää tilkka vettä, mutta vain hyvin vähän. Sulata kookosöljy ja lisää sekaan huolellisesti. Levitä täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä pakkasessa noin tunti.



Ihanaa elokuuta lukijat! Miten teidän kesänne on mennyt?

10 kommenttia:

  1. Huh,paljon oletkin tässä välissä ehtinyt! Ja tuollainen helppo raakakakku on aina niin hyvää:)
    Kesä meni kivasti Suomi-loman merkeissä,ainakin osittain;D

    VastaaPoista
  2. Oi vitsi, tattaripohjaa pitää kokeilla! Yleensä teen aina vaan raakapuuroa siitä :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, olenkin jo pitkään odottanut, milloin blogisi palaa lomalta! :) Mä kävin kans Ilosaarirockissa ja ennen sitä myös Tuskassa eli aika musiikkipainotteinen kesäloma on mulla ollut. Ihana resepti, tein itse samantyylistä kakkua jokin aika sitten. Mansikat on vaan niin hyviä!

    VastaaPoista
  4. Jael, joo mansikat tekee kaikesta ihanaa! Oli varmasti mukava piipahtaa Suomessakin taas. :)

    Liisa, tattaripohja on mun suosikki! Tattari on muutenkin tosi monikäyttöinen siemen ja teen myös usein puuroa tattarin iduista. :) Tattaripohjaan voi halutessaan lisätä pari rkl kookosöljyä tuomaan sellaista pähkinäpohjista tuttua rakennetta, mutta jätin sen tästä ohjeesta nyt pois.

    Iina, jee mukava kuulla, että odotettukin on! :) Mähän olin Ilosaaressa talkoohommissa, lauantaina päälavan anniskelussa ja voi apua, se 13 tuntia oli melkoista haipakkaa! :D Vaan todella hyvä reissu ja sunnuntaina ehti rokkailla. Raakakakut on herkkua ja mansikat sitä vasta ovatkin. :)

    VastaaPoista
  5. Täällä kesä on vierähdellyt ja jatkaa vierähtelyään viljelyksien äärellä, välillä vilvoitellaan meren äärellä ja tavataan tietenkin kavereita. Ja juopotellaan hulluna jääteetä!
    Joskus yksinkertaiset asiat ovat parhaita, tai ainakin tilanteeseen parhaiten sopivia ja tämä mansikkakakkunen kuulostaa juuri sellaiselta. Minulta mansikat ja siten myös mansikkakakku jäi tältä kesältä saamatta. Melkein harmittaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viljelyksiä lukuunottamatta hyvin samanlaisia aktiviteetteja täälläkin on harrastettu. :) Oi voi, mutta onneksi mustikka-, viinimarja- ja puolukkasadot odottavat ihan nurkilla jo! Niitä sitten voi käyttää mansikoiden edestä.

      Poista
  6. Tervetuloa lomalta, varsinkin tällaisten herkkureseptien ääreen. Ihanan aktiivinen kesä sinulla on ollutkin. Täällä vähän sama vika siinä suhteessa, että monenmoista innostavaa puuhaaon meneillään ja valitettavasti blogi ei oikein ole mahtunut niiden joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja samoin sinulle! :) Blogi onneksi odottaa hievahtamatta, kunnes taas tulee aikaa panostaa siihen. Innostaviin puuhailuihin on tartuttava silloin, kun niitä on käsillä. :)

      Poista
  7. Hei! Olen kokeillut jo muutamia reseptejä sun blogista, en oo koskaan vaan kommentoinut. Kiva blogi ja hyviä reseptejä! :) Nyt haastaisinkin sut mukaan mun Sokeriton Syyskuu -haasteeseen, vielä tänään voi ilmottautua mukaan. :) Haaste löytyy täältä: http://punainenorvokki.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Anneli! :) Tutustunpa myös sinun blogiisi. Tälle haasteelle olisikin nyt tarve :D Yleisesti ottaen pidän ruokavalioni aika siistinä sokerista, mutta en ihan puhdas pulmunen minäkään sentään ole. Voisi olla hyvä paikka palata ruotuun nyt.

      Poista