maanantai 15. syyskuuta 2014

Evässuklaata kiireeseen ja herkutteluun

Otsikko kertoo kaiken olennaisen. Yliopistoluennot alkoivat taas pyöriä ja aivan mielettömän mielenkiintoinen, mutta kiireinen syksy käynnistyi. Syventäviin opintoihin kuuluu hurjasti sisäistettävää mm. psykologisten testien muodossa ja gradukin kulkee koko ajan mukana, joten tekemisestä ei ainakaan tule puutetta. Ajasta sitten senkin edestä. Etenkin, kun mieli tekisi jatkuvasti katsoa vielä yksi jakso Game of Thronesin neloskautta.


Tällaisina kiireisinä aikoina ruokalautaselta ei ole löytynyt oikein mitään raportoitavan arvoista. Perjantai-iltana tuli pitkästä aikaa olo, että voisi tehdä suklaata ja tämä arki- eli maanantaisuklaa mielessäni tein pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla maustetun levyn. Suklaa itsessään on vain varovaisesti makeutettua, koska halusin suklaani tummana ja mahdollisimman terveellisenä. Raakakaakaon terveysvaikutukset lienevät jo useimmille tuttuja, mutta reishin kerrotaan mm. helpottavan stressiä ja parantavan unenlaatua. 


Tai, jos viis veisaa terveysväittämistä, ainakin tämä suklaa maistuu hyvältä. Ja niinä päivinä, kun ensin kaadut pyörällä rähmällesi ja myöhemmin teepussipakettia auki repäistessä tulet myös rikkoneeksi teepussin ja teemurut leviävät nanosekunnissa pöydältä lattialle, on aina hyvä olla suklaata jääkaapissa.


Trail mix -suklaa
  • 1 dl kaakaovoita
  • 2 rkl kookosöljyä
  • pikkuripaus suolaa
  • (veitsenkärjellinen steviaa tai maun mukaan hunajaa)
  • ½ tl ceylon kanelia
  • 1 tl reishiä eli lakkakääpää jauheena
  • 1-2 tl macaa
  • 2 rkl lucumaa
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • (1 reilu rkl hamppuproteiinia, valinnainen)
  • maun mukaan erilaisia pähkinöitä, siemeniä, kuivahedelmiä ja -marjoja TAI Trail Mixiä
Sulata rasvat vesihauteessa. Sekoittele jauheet yksitellen rasvoihin huolellisesti sekoittaen. Maistele välissä ja lisää makeutta/muuta maun mukaan. Murskaa trail mix -sekoitustasi hieman tai käytä kokonaisia pähkinöitä ja marjoja. Kaada seos muotteihin tai pakasterasian pohjalle ja ripottele trail mixit päälle. Anna jähmettyä pakastimessa noin vartin ajan.


Nyt kun vähäisestä makeutuksesta mainitsin, huomasin tämän ohjeen sopivan myön useissa blogeissa pyörineeseen Sokeriton syyskuu -teemaan. En ole pyhimys sokeriasioissa ja täysin sokeriton, mutta sokeritietoinen käyttäjä. Sitä valkaistua höttöä vältän kuin ruttoa, sen sijaan hedelmiä, agavea, hunajaa ja kookossokeria käytän kohtuudella. 

Ja kun haastelinjalle lähdettiin, kannan vielä korteni #kutsumua -kampanjaan. En ole ollut koulukiusattu, vaikka ulkopuolelle sulkemista ja nimittelyä olen kokenut. Ensisijaisesti osallistumisellani haluan tukea hienoa koulukiusaamisenvastaista kampanjaa. Kenenkään ei tulisi joutua syrjinnän kohteeksi, oli kyse sitten koulusta, työpaikasta, kodista tai mistään muustakaan elämän osa-alueesta.

5 kommenttia:

  1. Näyttää herkulle. Itsekin olen virittäytynyt ideaan, että pitäisikö sitä tehdä jonkinnäköistä raakasuklaata pitkästä aikaa. ps. tykkään ihan mielettömästi sun nenäläväristä :)

    VastaaPoista
  2. Niin herkullisen näköistä että alkoi tehdä mieli!
    Tsemppiä opiskeluihin!

    VastaaPoista
  3. Liisa, kannatan ehdottomasti raakasuklaan tekemistä. Kiitos, minäkin pidän kovasti nenälävistyksestäni! :)

    Jael, kiitos kovasti!

    VastaaPoista
  4. Ihana suklaalevy (tuo ei kyllä minulla kauaa vanhenisi). :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Ei se minullakaan kovin montaa päivää ehtinyt odottelemaan :D

      Poista