sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Tattipasta

En ole kummoinen pastakokki, eikä siis ihme, että blogini pasta-tunniste on jäänyt vähäiselle käytölle. Olen mieltänyt pastan merkityksessä tavallinen makaroni tai spagetti jokseenkin tylsäksi ruoaksi, vähän tunkkaiseksi ja raskaaksi. Joitain viikkoja sitten löysin Lidlistä gluteenitonta pastaa melko edulliseen hintaan ja ainesosiltaankin siedettävän oloista, ja pussukka lähti mukaan. Yllätyinkin positiivisesti ja taisi jäädä Lidlin pasta säännöllisen epäsäännölliseen käyttöön.


Jossakin blogissa kirjoitettiin hetki sitten comfort food -termistä, jonka kirjoittaja taisi suomentaa mukavuusruoaksi lohturuoan sijaan. Lohturuoka kun kalskahtaa vähän ankealta - enemmänkin sohvannurkassa sydänsuruihin syötävältä jäätelöltä kuin oikeasti mielihyvää tuottavalta (ja ruoka harvemmin korjaa ongelmia). (Jos tunnistatte kirjoittajan, ilmiantakaa hänet!) Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, mukavuusruoka on paljon parempi termi. Ja tämä tattipasta on sitä mukavuusruokaa.


Tattipasta (2-3 annosta)

2 dl asianmukaisesti käsiteltyjä ja silputtuja tatteja/metsäsieniä
½ pkt savutofua (tai kikherneitä, maku tietysti hieman muuttuu)
1 puna- tai keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kookosöljyä
1 rkl oliiviöljyä
1 dl kaurakermaa
suolaa, musta- ja valkopippuria, timjamia
n. 1 dl tuoretta kirveliä tai lehtipersiljaa
2 rkl oluthiivahiutaleita

mieleistä pastaa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyt pannulla ja kuullota sipuleita hetki, lisää sitten tatit ja kuutioitu tofu, paista 3-4- minuuttia. Lisää kaurakerma.
3. Mausta. Sekoita kastike pastan sekaan ja lisää viimeiseksi silputut yrtit ja ravintohiivahiutaleet.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hurjan hyvältä:) Tatteja täällä löydän vain marketin sienihyllystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Minä saan kiittää tateista äitiäni, joka sienestää ahkerasti.

      Poista