lauantai 20. joulukuuta 2014

Kvinoa-porkkanalaatikko

Vielä ei ole myöhäistä postata jouluohjetta! 

Ihastuin kvinoa-porkkanalaatikon ohjeeseen jo marraskuun alussa, kun Chocochilin Elina postasi ohjeen. Ehti kulua reilu kuukausi, että muistin ohjeen taas Pumpkin Jamin Marin ansiosta. Sen jälkeen meni vielä muutama päivä, ennen kuin itse pääsin tuumasta toimeen. Onneksi pääsin, sillä tämä oli elämäni ensimmäinen täysin omatekemä porkkanalaatikko, joka onnistui vieläpä nappiin. Jos kaipaat perinteisen porkkanalaatikon tilalle jotain vähän erilaista, mutta tarpeeksi läheltä liippaavaa, kannattaa tehdä tätä.


Kvinoa-porkkanalaatikko

1 kg porkkanoita
2 dl kvinoaa
suolaa
2,5 dl kaurakermaa
2-3 tl fariinisokeria (käytin hunajaa)
¼ tl muskottipähkinää
ripaus jauhettua neilikkaa
ripaus valkopippuria
3 rkl korppujauhoja (käytin kookosjauhoja)
öljyä uunivuoan voiteluun

1. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.
2. Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä se suolalla maustetussa vedessä (käytin porkkanoiden keitinvettä) ohjeen mukaan.
3. Kun porkkanat ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois ja soseuta porkkanat ja kaurakerma sauvasekoittimella. Mausta sokerilla/hunajalla, muskottipähkinällä, neilikalla ja valkopippurilla. Sekoita valutettu kvinoa porkkanasoseen joukkoon. Mausta seos vielä lopuksi suolalla.
4. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Levitä porkkana-kvinoaseos vuokaan ja ripottele pinnalle ohut kerros korppu- tai kookosjauhoja. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Haa! Tätä minäkin ajattelin kokeilla. Ja tulee olemaan myös minun ihan ensimmäinen omatekemä porkkanalaatikko. Mukavaa joulua toivotan, jos emme tässä blogimaailmassa sitä ennen törmäile :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa hyvältä. :P Pitää testata itsekin tämä!

    VastaaPoista
  3. Paula, uskallan suositella kokeilemaan :) Hyvää, rauhallista ja rentouttavaa joulua sinullekin!

    Myrtti, kokeilehan ihmeessä! :)

    VastaaPoista