tiistai 27. toukokuuta 2014

Chocolate chip mousse

 
Olen tykästynyt käyttämään pehmeää tofua vähän kaikessa, koska sillä saa ihanan samettisen koostumukseen kaikenlaisiin mousseihin, jäätelöihin tai kakuntäytteisiin. Toinen tämän hetkinen innostukseni on kaakaonibsit smoothien tai moussen sekaan blendattuna, koska ne jäävät mukaviksi hippusiksi sekaan. Tällä tavalla modattuna jo kyllästymiseen saakka hehkutettu avokadosuklaamousse saa taas vähän uutta särmää - ja kyllä kelpaa taas herkutella. Jos soija ja tofu ei kuulu ruokavalioosi, voi sen kuitenkin jättää poiskin, koostumus ei vain sitten ole aivan yhtä samettinen.


Suklaahippuinen herkkumousse

1 kypsä avokado
1 kypsä banaani
½ pkt pehmeää tofua
2 rkl kaakaonibsejä
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl carob-jauhetta (ei välttämätön)
1 rkl lucumaa (ei välttämätön)
halutessasi: 1 rkl herneproteiinia, lisämakeutta esim. hunajasta
vinkki: piparminttuöljyllä saat ihanan minttusuklaamoussen!

Poista avokadon kivi sekä kuoret. Lisää pähkinämaitoa tai vettä vähitellen ja blendaa kaikki ainekset samettiseksi.

torstai 22. toukokuuta 2014

Jääteetä radiohiljaisuuteen

Kun edellisestä postauksesta alkaa olla kulunut lähes kuukauden päivät, eikä sittenkään huvittaisi ottaa keittokauhaa tai taikinanuolijaa käteen, alkaa mielessä kummitella jonkinlainen mörkö. Kun eräänä aamuna huomaa saaneensa yön aikana 30 roskapostiviestiä ja sinä samana yönä menettäneen seitsemän lukijaa, kasvaa mörkö vähän isommaksi. En tiedä, oliko kyseessä jokin bloggerin oikku, mutta seitsämän lukijaa yhdessä yössä tuntui melko kummalta. Sittemmin kolme tai neljä on palannut tai tullut uutena. En yleensä huoli lukijoiden määrästä (kiitosta kuitenkin kaikille teille, jotka lukevat ja löytävät postauksistani jotain!), mutta tuollaisen joukkopaon myötä alkaa miettiä, missä voisin tehdä paremmin. No, ensimmäisenä olisi varmaankin hyvä pitää kiinni postaustahdista.

Tämä kevät on ollut siitä jännä, että olen reissannut aika paljon Muhos-Joensuu-Tampere -akselilla, mikä tietysti on positiivista sinänsä. Oman keittiön ulkopuolella kokkailut vaan sitten tahtovat olla sellaista, mikä ei välttämättä tänne blogiin sovi. Kameraakaan ei aina ole mukana. Tuon matkustamisen lisäksi olen paininut sitten jonkin maailmanlopun väsymyksen kanssa. En ole jaksanut inspiroitua tai kokeilla. Luonnoksissa on kourallinen reseptejä, joita en ole jaksanut toteuttaa tai kuvata. Puhumattakaan siitä, ettei tekstiä vain synny luontevasti. Kesäevakkoon muuttokin lähenee. Gradukin olisi työn alla. Onhan noita tekosyitä.


En lupaa ryhtiliikettä, mutta lupaan, että täältä noustaan vielä. Sitten, kun siltä tuntuu. Välikevennykseksi sitten tällainen kesäinen, raikas juoma. Korkkia en raota, vaan teen kesädrinkit itse hyvästä teestä, sitruunasta ja makeutuksesta. Teeksi käy ihan mikä tahansa lempparitee. Suosikkejani on chai-maustettu rooibos ja piña colada vihreä tee, molemmat ostettu Kofeiinikomppaniasta.

Helppo jäätee

1 l vettä
1 rkl mieluisia teelehtiä
½ sitruuna
makeutukseen hunajaa tai steviaa
jäitä
(halutessasi mintun lehtiä, appelsiinilohkoja, mitä vain keksii)

Kiehauta vesi. Laita teelehdet hautumaan veteen 5-15 minuutiksi, riippuen lajikkeesta. Jos käytät vihreää tai valkoista teetä, jäähdytä vettä hetken aikaa, ettei teestä tule kitkerää. Lisää makeutus ja sitruunanmehu (sekä muut romppeet, jos käytät), laita jääkaappiin viilenemään. Tarjoa kylmänä.
Ihanaa lähestyvää kesää, nauttikaa lämmöstä!