sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ihan simppeli mansikkakakku (raw)

Huhhei, blogi on pitänyt ihan kunnon kesäloman! Olen käynyt Ilosaarirockissa, viettänyt aikaa Tampereella, pyrähdellyt Oulussa, käyttänyt koiran hampaanpoistossa, saanut gradun haastatteluaineiston kerättyä tuloksena lähes 16 tuntia litteroitavaa (erään lähteen mukaan yksi tunti haastattelunauhaa vastaa neljää litterointiin käytettyä tuntia, mikä on ehkä mielestäni hieman yläkanttiin, mutta saa noiden nauhojen äärellä istua hyvän tovin..), luovuttanut verta, uinut paljon ja tottakai pyörähtänyt blenderin ja hellan välissä vain pakon vaatiessa. Mutta nyt palasin kattiloiden ja kippojen ääreen tämän mansikkakakun kuva silmissä kimallellen.


Halusin tehdä pitkästä aikaa sellaisen hyvin yksinkertaisen raakakakun ja siitä syntyi tällainen hempeän vaaleanpunainen herkku. Mansikkakausi on valitettavasti jo ohi, mutta toivottavasti kaikki ovat perkanneet niitä pakkaseen. Poljin kahden vaiheilla, josko tekisin mustikkaisen vai mansikkaisen kakun, mutta perheen yksimielisen äänestyksen päätteeksi jälkimmäinen vei voiton. Halutessaan voi kuitenkin käyttää lähes mitä tahansa marjaa tai hedelmää sen tilalta.

Mansikkakakku (20cm irtopohjavuokaan)

Pohja
2½ idätettyä tattaria tai manteleita
2½ pilkottuja taateleita ja/tai rusinoita
2 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
3 dl cashew-pähkinöitä
noin 5 dl mansikoita 
1 banaani
½ sitruunan mehu
2 rkl hunajaa
1 dl kookosöljyä
1 tl vaniljaa

Liota cashew-pähkinöitä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Tee pohja jauhamalla kaikki ainekset muruiseksi, tarvittaessa pienissä erissä. Painele leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. 
Tee täyte blendaamalla kaikki ainekset kookosöljyä lukuunottamatta tasaiseksi, tarvittaessa lisää tilkka vettä, mutta vain hyvin vähän. Sulata kookosöljy ja lisää sekaan huolellisesti. Levitä täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä pakkasessa noin tunti.



Ihanaa elokuuta lukijat! Miten teidän kesänne on mennyt?