lauantai 9. toukokuuta 2015

Gluteeniton ja vegaaninen pannukakku

Vietän äitienpäivää muutaman sadan kilometrin päässä äidistäni, enkä itsekseni kehdannut ruveta kummoisiin leipomispuuhiin. Muutenkin motivaatio keittiön puolella on ollut paikoin jo miinuksen puolella, enkä ole jaksanut tarttua resepteihin, jotka vaativat muutamaa työvaihetta enempää. Mieleni on jo jonkin aikaa tehnyt pannaria perinteisesti (soija)kermavaahdolla ja hillolla hunnutettuna, ja sehän sopii myös yksinkertaisuudessaan sekä työvaiheiden vähäisyydessään näihin laiskotuspäiviin. Tänä vuonna siis onnittelen äitiä multimediaviestitse pannarin kuvalla. Tästä saisi kyllä oivan aamiaisen äitille sänkyyn vietynä, kupillinen kahvia vain kylkeen. 
 
 
Ohjeen mitoista sen verran, että uunini on mallia mini. Reseptistä tulee siis noin puolikas normaali pellillinen tai isohko uunivuoallinen, joten normaalipellille tehtäessä ohje tulee tuplata. Lasagnevuoka voisi olla juuri sopiva tälle ohjeelle. Jauhoina voi myös käyttää ihan tavan gluteenillisiakin jauhoja, silloin voi jättää psylliumin pois. 


Pannukakku (gluteeniton, vegaani)

½ l soijamaitoa
1 dl soijajugurttia
2 rkl öljyä
2 rkl pellavansiemeniä
2½ dl jauhoja (käytin tattari-, riisi- ja kaurajauhoseosta)
1 rkl (kookos)sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia (valinnainen)
hyppysellinen suolaa

Sekoita kuivat ja kosteat ainekset erillisissä astioissa. Yhdistä seokset huolellisesti sekoittaen. Anna taikinan levätä reilu vartti. Uunita keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia + 225 asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile mieluisten lisukkeiden kanssa.


4 kommenttia:

  1. Kiva pannari:) ja nuo lautaset,ah aina niin kauniita:) (minulla vain muki tuosta sarjasta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! :) Joo Klaus Haapaniemen kädenjälki on aivan valloittavaa, hänen kuvittamansa astiasarjat on kaikki ihan mielettömiä.

      Poista